Tryghed

 

Kodeks for medlemmer af Kunst, Antik & Design Ringen (KAD)

Medlemskabet af brancheforeningen forpligter den enkelte forretning til at overholde foreningens love og vedtægter, så når du handler med et medlem af Kunst, Antik & Design Ringen, har du den nødvendige garanti for en seriøs behandling. Et af foreningens formål er at skabe sikkerhed for medlemmernes kunder.
Det er således af stor vigtighed, at vore medlemmer, udover selvfølgelig at følge bestemmelserne i købeloven, aftaleloven, forbrugeraftaleloven, E-handelsloven og markedsføringsloven, også overholder de etiske og moralske regler, der kræves for at garantere en professionel og ansvarlig behandling af kunderne. Dette indebærer bl.a. en sikkerhed for:

At der er overensstemmelse mellem varens beskaffenhed, autenticitet og fakturaens beskrivelse, således at kunden kan returnere varen og få sine penge tilbage, hvis dette ikke er tilfældet.

At medlemmerne er godkendt af politimyndigheden til at forhandle antikviteter m.v., og der kun bringes varer i omsætning, der er erhvervet retsmæssigt.

Medlemmet er selvfølgelig personlig ansvarlig for sin egen forretning, men bestyrelsen kan eventuelt være opmand mellem kunde og medlem i tvistigheder, der indbringes for foreningens klagenævn via [email protected]

Hvis det ikke løses tilfredsstillende, henvises til hjemmesiden forbrug.dk, i første omgang til Center for Klageløsning, som hører ind under Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.